Акционерите на ”Булгартабак” заседават извънредно

Акционерите на „Булгартабак“ ще заседават извънредно, докато служителите от софийската цигарена фабрика протестират за втори пореден ден.В дневния ред на заседанието е записана смяна на ръководството на холдинга и определяне на възнагражденията му, предаде БНР.

Информацията за спирането на износа към Близкия Изток, от което следва и съкращаването на служителите на „София БТ“, бе публикувана след насрочването на заседанието.На извънредното акционерно събрание синдикатите ще поискат да разбераткой е истинският собственик на „Булгартабак“,обяви Никола Миленков от КНСБ. Най-после самите собственици да разберат, че мениджърският екип, УС или бордови директори, които те са сложили, да ги накарат да работят, защото излиза, че откакто е купено предприятието, нито договори са сключени, нито търговци са намерени, нито някакъв нов пазар са открили, изтъкна той.

Миленков обясни, че резултатът от това управленско безсилие е, че „Булгартабак“ е останал без пазари и то по признание на самото ръководство.“Ние казваме, че има пазари“, категоричен е той.Оказва се, че чужди фирми са направили предложения на „Булгартабак“ за поръчка на цигари за износ, но холдингът е отказал.

„Това не е никакво обяснение, че няма пазари от днес за утре. Ние в последния ден сме работили до десет часа, а на другия ден ни казаха, че се прекратява дейността заради спиране на износа и статии, които нарушават репутацията на „Булгартабак“. Това не е оправдание или причина да се спре изведнъж работа. До последния ден работихме на 7-дневен режим без прекъсване, на три смени. И изведнъж, от следващия ден, поръчките изчезнаха. Това е, което ние не можем да възприемем за достоверно“, коментираха протестиращите за съкращенията в „София-БТ“.

Какво се случва по върховете, никой не може да каже. През март, извън регулирания пазар, акциите си от холдинга продаде депутатът от ДПС Делян Пеевски, който отдавна обяви, че ще се оттегли от него заради медийната атака.С дела си в „Булгартабак“ се раздели ииталианският бизнесмен Едоардо Миролио. Продажбата стана на много по-висока цена от тази, на която в момента се търгуват акциите на холдинга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *