Американски фирми планират инвестиции във водния сектор у нас

IT секторът е най-атрактивен за американските компании у нас, съобщиха от Американската търговска камара. Въпреки неясната политическа обстановка не липсват желаещи американски фирми, които да инвестират у нас. За тях е важно да има работещо правителство, за да бъдат сигурни в парите, които влагат в България.
 
„Американците не бяха притеснени от това, че ще произведем предсрочни парламентарни избори. Напротив, те споделиха, че това се случва в Европа и навсякъде. Изборите минават и заминават. Важно е да се състави правителство. За американците е важно да се разбере какви са условията, за да се прави бизнес в България”, съобщи Валентин Георгиев – изпълнителен директор на Американската търговска камара.
От търговската камара съобщиха, че американски фирми плануват инвестиции във водния сектор.
„Интересуват се от пречистването на водите, оползотворяване на водните ресурси по възможно най-добрия и икономичен начин. Това ни дава основание, че освен информационните технологии, които винаги са били най-напред в листата на американските инвестиции, и други сектори са интересни за тях. Водният сектор е интересен, защото той ще даде отражение и в друг сектор, на който България много разчита – туризма. Когато се правят големи проекти в туризма, винаги се набляга на инфраструктурата, която е много необходима. Не е достатъчно да са построят хотелите, нужна е инфраструктура, включително и във водоснабдяването и канализацията, което е изключително важно, за да бъде туристическата индустрия на световно ниво“, коментира още Георгиев.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *