Англия пуска собствено уиски, шотладците в шок

Съперничеството между англичани и шотландци датира от векове, понякога дори с цената на кръв. Едва ли обаче има шотландец, който би дръзнал да си помисли, че англичаните ще започнат да ги конкурират в производството на уиски.
„Дейли мейл“ съобщи, че шотландците са били шокирани от новината, че на юг от тяхната граница се пуска в продажба английско уиски, предаде БТА. Това не е всичко – бутилките малцово уиски с име „Chapter 6“ и емблематичния за англичаните Свети Георги, убиващ змея, ще се продават дори в Шотландия.
Един от председателите на фен-клуба на шотландския национален отбор по футбол Джон Кейлър е цитиран от „Дейли мейл“ да казва, че е поласкан от факта, че англичаните искат да копират шотландците, но какво още може да последва от това? „Може би англичаните ще почнат да правят и типичните шотландски масленки /shortbread/ или пък ще извадят и те чудовище от езерото Уиндърмиър“, допълва заклетият шотландски фен. Кейлър твърди, че нито един член на клуба никога не би си натопил устните в английско уиски.
Шотландските власти бяха залети тези дни с протестни имейли, в които преобладаващата дума е „предатели“, пише „Дейли мейл“. Независимо от това продажбите на уискито тръгват в Англия от 16 декември, износ в чужбина се очаква след Коледа. Цената на бутилка от 700 грама е 35 паунда.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *