„Арестуваните“ ракети били на ВМЗ – Сопот и с редовни документи

 
Изпълнителният директор на ВМЗ – Сопот Иван Стоенчев информира, че в началото на седмицата е имало разговор между завода и служител от поделението в Безмер, който е казал, че в базата има продукция на  сопотския завод, която в миналото е била откарана там за изпитания и е останала при тях, но трябва да се прибере обратно в Сопот. Иван Стоенчев заяви още пред Радио Пловдив:  „Имаме си документи за превоза на тези изделия, направихме заявка за разрешение за превоз на тези изделия, отиваме в Безмер, там ги качват, пломбират всичко, тръгва бусът и оттам нататък вече не мога да ви кажа, защото не знам. Аз не съм органът, който разследва случая. Изделията трябва да са наши. Колко са, какво е, не мога да кажа в момента“, заяви Иван Стоенчев. „Ракетите са наши, може би е станало някакво разминаване в документацията. Но бусът, който е отишъл да вземе изделията, е наш, шофьорът е наш, охраната е наета от нас. Когато се превозват взривни материали, винаги трябва да има охрана. Много се преекспонират нещата. Чувам, че ракетите струват по 20 000 едната, че се продават за Сирия. По-хубаво да говорим колко хора са наети на работа в България, да говорим каква икономика се развива, отколкото…“, посочи още Стоенчев.
Останалите издания припомят какъв екшън разиграха в медийното пространство Цветанов и Борисов по повод „арестуваните“ ракети. Като истински оракул Борисов повдигна завесата на това какво би станало ако товарът с „крадените“ ракети катастрофира на магистралата или пък попаднат в ръцете на терористи. Цветанов веднага насъска верните си кучета от прокуратурата и те залаяха в един глас как ще аресктуват „крдците“ и какви мерки за неотклонение ще им бъдат приложени, а после какви присъди ги очакват. Професионалното „ръководство“ на МВР в лицето на Калин Георгиев облъчваше медиите с внушенията на покровителите си нон стоп. 
Екшънът за по-достоверно се разиграваше на фона на истинската трагедия край цеховете за утилизация край Петолъчката, където и до днес не могат да намерят телата на загиналите. Но по-важното беше да се премести прожекторът от Цветанов, който по това време беше в Люксембург и това, че МВР отговаря за унищожаването на боеприпасите и техния контрол, не бе първата му грижа. Очевадният факт, че ракетите са с редовни документи за експедиция и транспорт, се превърна вече в дребна незначителна подробност, защото се е „действало по сигнал“ от страна на МВР. Явно ведомството при милиардния си бюджет има информатори с неудовлетворителен умствен капацитет.
 

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *