А. Приматарова: Най- добрият вариант е Румяна Желева да се оттегли

Най-добрият вариант при създалата се ситуация с българския кандидат за еврокомисар би било, ако името на Румяна Желева се изчисти при проверката в юридическата служба на ЕП и след това тя се оттегли. Коментарът за „Хоризонт“ е на Антоанета Приматарова, програмен директор на Центъра за либерални стратегии.
Според нея в публичното пространство темата за заговорите присъства твърде много, но едва ли някой е решил предварително, че точно България ще бъде обект на атака. По думите на Приматарова Желева сама е влязла в ролята на жертва.
„Лошото е, че г-жа Желева лично изигра лошо своите карти. Тя сама влезе в ролята на жертвата. Ако тя беше изградила своето представяне по съвсем друг начин, а това беше напълно възможно, стои презумпцията, че наистина няма никакви нередности при попълването на нейните документи. Тя можеше още във встъплението си да излезе със съвсем ясна позиция по този въпрос. Начинът, по който тя се защитаваше всъщност, остави много силно съмнение, че това не е истина. Оттам нататък депутатите наистина се настървиха“, коментира Приматарова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *