Базираната в България ProSyst премина в ръцете на гиганта Bosch

Група Бош приключи сделката по придобиването на специалиста по междинен софтуер ProSyst. Споразумението беше подписано през месец февруари тази година, а през април бе одобрено и от антитръстовите органи. Страните се споразумяха цената да не бъде оповестявана, съобщиха от компанията.

След финализирането на сделката първоначално ProSyst ще запази статута си на самостоятелно дружество. Планира се в близко бъдеще то да се влее в Bosch Software Innovations GmbH, софтуерната компания на Група Бош. След закупуването на ProSyst, Bosch Software Innovations разполага с 660 служители в локациите в Берлин, Кьолн, Именщад, Вайблинген, Чикаго, Сингапур, Шанхай и София.

След придобиването мениджърският екип на Prosyst се увеличи от трима на четирима души, които ще осъществят интегрирането на компанията към Бош Групата: Томас Хот (главен изпълнителен директор), д-р Димитър Вълчев (главен технически директор), Даниел Шелхос (основател и директор на ProSyst) и новият член – д-р Райнер Каленбах, председател на Управителния съвет на Bosch Software Innovations GmbH.

Двете компании заедно ще разработват софтуерни продукти и специфични браншови решения, намиращи приложение във фирмени и интернет бизнес модели, които ще се предлагат в целия свят. Софтуерът на ProSyst допълва компонентите за управление на устройствата в разработената от Bosch Software Innovations „Bosch IoT Suite“, тъй като поддържа голям брой различни протоколи.

Една от областите, в които се специализира ProSyst, е разработката на междинен и интеграционен софтуер за „Интернет на нещата“, който улеснява взаимодействието между свързаните устройства в умния дом, мобилността и индустрията в съвременния дигитален свят (известна още като „Индустрия 4.0″). Освен това, решенията на ProSyst се базират на програмния език Java и OSGi технологията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *