Банка ДСК е обявила за продажба бившата палата №5 в Международен панаир Пловдив

Банка ДСК е обявила за продажба бившата палата №5 в Международен панаир Пловдив. Имотът е собственост на финансовата институция и не е част от активите на Панаира. Палатата ще се продава на търг, като началната цена е малко на 5 млн. лв.

Триетажната сграда е със застроена площ 1950 кв. м, с площ е 4575 кв. м, пише в. „Марица“. Продажбата ще стане с открит търг с явно наддаване, който ще се проведе на 30 юни. Началната цена е 5 094 100 лв., а стъпката за наддаване – 50 хил. лв. Кандидатите трябва да внесат депозит за участие в търга от 100 хил. лв.

Имотът е собственост на банката от 2011 г., когато го е придобила от „Търговско-рекламен център по строителство“ /РТЦС/, в чиито активи е била палатата. Преди това РТЦС е бил притежание на бизнесмена Киро Киров и сина му Иван Киров. През 2009 г. бащата бе отвлечен от „Наглите”, а по-късно освободен срещу огромен откуп. Същата година в интервю за „Марица” бившият изпълнителен директор на панаира Йордан Радев, коментира, че Киров купува РТЦС и палата 5 през 2006 г. за около 2 млн. лв. от Емил Стоянов – брат на президента Петър Стоянов.

През 1998 г. тогавашният министър на регионалното развитие и благоустройството, Евгений Бакърджиев дава картбланш за приватизацията на центъра. Той се купува от единствения кандидат – пловдивската фирма „Рестрой“, съдружници в която тогава са били Емил Стоянов и „Бета“ 1, собственици на телевизия „Европа“. Миналата година Емил Стоянов продаде дяловете си в телевизията, информира pik.bg.

Докато държавата контролираше панаира, бяха направени няколко опита палата номер 5 да се върне в активите на дружеството. Водените дела по казуса обаче бяха загубени.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *