Банско влиза в челната 10-ка на планинските курорти

Авторът на класацията Робърт Фрицше изтъква като предимство редицата спа комплекси, в които може да забравите за болките в гърба след цял ден каране на ски. Той посочва, че туристите могат да се насладят качествена и разнообразна храна.
Обслужващият персонал е отзивчив и приветлив, а ако можете да се откъснете от уютната атмосфера в хотела си, ви чакат 75 км. ски писти, споделя своите впечатления Фрицше.
9 Виджилиус, Италия
На девето място в класацията се нарежда хотел Виджилиус в Алпите, Италия. Този бутиков хотел предлага на гостите си чудесна кухня и шампанизирано вино South Tyrol, което се произвежда в района. През лятото разходките и карането на колело са сред най-популярните занимания, благодарения на отличните пътища.

Виджилиус, Италия

Архитектурата е впечатляваща и всички е проектирано, така че да създава усещане за покой, от удобните легла до курсовете по йога, посочва авторът на класацията.
8 Килиманджаро, Франция
Вече не е необходимо да отидете до Африка, за да видите Килимаджаро. Точно така се нарича хотелът под номер 8 в класацията, който се намира в курорта Куршевал, Франция. Хотелът разполага с просторни стаи, които предлагат незабравима гледка към Алпите.
Обслужващият персонал е изключително любезен и готов да откликне на всички ви нужди, свързани с каране на ски. Курортът предлага и едни от най-добрите писти в региона на Трите долини.
7 Аманджена, Мароко

Аманджена, Мароко

Разположен в началото на пустинята Сахара, този курорт е способен напълно да ви омагьоса. Аманджена, Мароко, е луксозна дестинация в планините Атлас. Комбинацията от планинския пейзаж на фона на безкрайната пустиня си заслужава да се види. Ако посетите това място ще можете да изпробвате уменията си по голф на игрище с 18 дупки и разбира се да отидете на сафари.
6 Глен Оакс, Калифорния
Биг Сур е голяма крайбрежна зона в Централна Калифорния, която е известна със своите назъбени скали, стръмни заливи и планини, обгърнати от борови гори. В Глен Оакс може да се насладите на чара на планината, без да жертвате каквото и да е удобство. Това включва уютни газови камини, подово отопление. И въпреки уединеността на тази дестинация, ще разполагате и с безжичен интернет.
5 Блек Шийп, Еквадор
Андите са уникален планински масив, който оформя гръбнака на Южна Америка. Онези от вас, които харесват планинските преходи, и искат след дългия ден да разпуснат, могат да се насладят на удобствата в този световно признат хотел. Блек Шийп се гордее с това, че е природосъобразен. Всички ястия се готвят от местна продукция. Можете да се включите в редица релаксиращи дейности, да посетите традиционните пазари или просто да пробвате сауната.
4 Кох Липе, Тайланд

Кох Липе, Тайланд

Това място е уникално, защото предлага изглед към морето и остров Аданг. Дори пътят до тази дестинация е вълнуващ, тъй като до острова се достига само с ферибот или моторна лодка. Курортът е идеален за онези, които искат да изследват джунглите на Тайланд.
Мястото има какво да предложи и на гмуркачите, тъй като е близо до Националния воден парк в Тарутао. Така че, ако го посетите ще можете да се насладите на природните чудеса на Кох Липе, само не очаквайте асфалтирани пътища и банкомати.
3 Дроузи Уотър, Колорадо
Ако искате нещо забавно за цялото семейство, то това е мястото за вас. Обявен за най-добрия ол-инклузив хотел от Трипадвайзър за 2010 г., това голямо семейно ранчо се разпростира върху повече от 2 кв. км. Една от главните атракции е конната езда, но можете също така да поиграете голф, да гледате родео или пък да се включите в рафтинг. Не са за пренебрегване и удобствата в самия хотел, както и вкусната храна.
2 Амбуджа, Непал
Хималаите са най-впечатляващите планини в света и невероятните планински курорти знаят как да възнаградят своите туристи. Повечето от посетителите търсят пространство, в което могат да се отдадат на мислите си и Амбуджа Фармс Резорт отговаря на тази нужда.

Бандипур, Непал

Това е мястото, на което наистина нищо няма да ви обезпокои, докато се разхождате в горите на Бандипур, освен може би нежното чуруликане на някоя птичка.
Въпреки, че цените са по-скоро ниски, мястото е добре управлявано, посочва авторът на класацията.
1 Пангео, Гърция
Авторът на класацията поставя на първо място Пангео в Гърция, като посочва историческото богатство като най-голяма атракция. Все пак това е родното място на Дионисий, така че ще си прекарате добре. Дори Александър Велики се е отбивал тук, за да си набавя средства, с които да финансира своите военни кампании. В курорта има множество бутикови хотели и еко-пътеки.
 
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *