Бележим най-висок ръст в .еu домейните

България е държавата с най-висок растеж в регистрацията на европейски домейни през изминалата година, бележейки 16,5 % увеличение, сочи нов доклад на EURid.

Европейските домейни от първо ниво (.eu) са общо 3 760 695 в края на 2016 г. Данните на EURid показват, че само през четвъртото тримесечие  са отчетени 175 050 нови регистрации на .eu домейни.

С въвеждане през миналата година на .ею на кирилица, EURid – организацията, която управлява европейските домейни, работи, за да ги превърне в едни от най-сигурните и надеждни разширения за компаниите в дигиталното пространство.

Наскоро EURid подписа Меморандум за сътрудничество с Eвропол – Европейската полицейска служба. Неговият обхват се основава на обмена на знания и подкрепа по отношение на престъпленията в кибер пространство.

EURid и Eвропол ще участват съвместно в борбата с киберпрестъпленията, ще обменят статистически данни и тенденции и ще си сътрудничат по проекти, предназначени за борба с киберпрестъпността.

„Ще продължим да наблюдаваме и да идентифицираме всякакви неправомерни регистрации и предполагаема незаконна дейност, осъществявана в рамките на .eu и .ею пространството и ще предприемаме своевременни действия”, увери Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid.

През изминалата година EURid работи в тясно сътрудничество с различни правоохранителни органи, за да премахне и установи неправомерни регистрации, информира technews.bg. Подписването на Меморандума за сътрудничество с Eвропол разширява тези усилия, наред със способността на EURid да реагира бързо и да намали злоупотребите в сферата на .eu.

Организации като стартиращи компании, малки и средни предприятия и големи корпорации вече виждат предимствата, които предлагат домейните .eu и .ею за излизане отвъд границите на определена държава, посочиха още от EURid.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *