Бивш японски министър на финансите бе открит мъртъв в дома му

Бившият японски министър на финансите Шоичи Накагава, на 56 години, бе намерен днес мъртъв в дома му в Токио. Информацията съобщи агенция Франс прес, като се позова на полицейски източници.

По тялото не са открити следи от насилие, съобщи Ройтерс. Полицията изключва възможността смъртта на Накагава да е причинена от инцидент.

Накагава бе принуден да подаде оставка в началото на година, след като на пресконференция след среща в Рим на финансовите министри на Г-7 се появи в очевидно нетрезво състояние, припомня АФП.

До септември миналата година Накагава бе член на парламента от управляващата Либералнодемократическа партия. След това той бе назначен от тогавашния премиер Таро Асо за министър на финансите. В предишни правителства Накагава е бил министър на икономиката, търговията и промишлеността и министър на земеделието. На състоялите се на 30 август парламентарни избори в Япония Накагава изгуби депутатското си място в избирателния окръг Хокайдо, който той бе наследил от баща си през 1983 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *