Бизнесът създаде Консултативен съвет по мерките за търговска защита

Българската стопанска камара учреди Консултативен съвет по мерките за търговска защита. Той цели повишаване капацитета на фирми и браншови организации, провокиране на диалог между тях по спорни въпроси, изработване и защитаване позициите на българските производители пред Министерство на икономиката и енергетиката и пред Европейската комисия, съобщиха от камарата.

Ръководител на новоучредения консултативен съвет е Веселин Илиев, главен директор „Международно икономическо сътрудничество“ в БСК.

Вчера в министерство на икономиката се е състояла дискусия по предложенията за реформа в мерките за търговска защита на Европейския Съюз, т.н. „Зелена книга“. На срещата е бил заявен българският интерес за запазване на индустрията.

Позицията на BUSINESSEUROPE и по-специално на 14 водещи европейски браншови съюза, също защитава индустриалното производство в ЕС и се противопоставя на либералното отношение към доставчици от страни с ниски екологични и социални стандарти или получаващи непозволена държавна подкрепа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *