Близо 600 000 гърци ще загубят работата си

Около 580 000 души ще загубят работата си в периода от март до октомври 2020 г., оценява Гръцката Федерация на предприятията (SEV) в своя бюлетин за гръцката икономика.

Близо 600 000 гърци ще загубят работата си до юли

Безработицата в Гърция намалява, но с малко

Тя подчертава необходимостта от незабавно използване на 1,4 милиарда евро от европейската програма SURE. Това ще възлиза на 483 евро на човек за пет месеца.

istock
istock

Анализът на Федерацията на предприятията сочи, че 13 000 работни места са изгубени в туризма и 88 000 от другите икономически сектори, като се вземат предвид размерите на всеки сектор преди избухването на здравната криза.

Обща национална стачка заради ниските заплати и високата ...
 Икономиката обаче показва сезонни колебания, особено в туризма, с много по-големи нива на заетост от март до юли, преди постепенно да намалее през есента.Близо 600 000 гърци ще загубят работата си до октомври.

SEV подчерта, че ресурсите от SURE не трябва да отиват като обезщетения за безработица, а вместо това да се използват като субсидии за трудово възнаграждение.

Привлекателността на туризма в Гърция не е никаква тайна, но тъй като повечето хора все още са в разгара на кризата с COVID-19 идеята да прекарат лятото там може да е само далечна мечта, пише CNN.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *