Близо 98% от фирмите в София са малки и средни предприятия

Успехите на малките и средни предприятия развиват икономиката на града и повишават стандарта на живот. Те са наричани, не случайно, гръбнакът на икономиката в София. Близо 98% от всички фирми в София са малки и средни предприятия, които допринасят за 70% от производството на града. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при връчването на награда в конкурса „Големите малки“.Близо 98% от фирмите в София са малки и средни предприятия.

Резултат с изображение за фандъкова икономика

„Столична община разработи специални програми, защото нашето разбиране е, че ние трябва да помагаме. Пилотната програма „Акселератор стартъп София“, която Столична община стартира тази година заедно с общинската агенция за инвестиции и Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия, финансира 13 иновативни проекта на стартиращи и социални предприемачи.Близо 98% от фирмите в София са малки и средни предприятия, информира banker.bg.

Тези проекти, макар да са малки, за нас са всъщност много големи, защото идеите, които се предлагат в тях са с голям потенциал за града“, обясни кметът.

До момента Общинския гаранционен фонд е подпомогнал общо 645 проекта на малки и средни предприятия в София. „Социални иновации“ е друга общинска програма, по която от тази година за първи път финансирахме 15 проекта в сферата на социалното предприемачество.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *