Блокират коли и сметки на фалиралата “Юпитер”

Хората могат да заявяват исковете си до 10 април

Издирват се коли, банкови сметки и имоти на обявената в несъстоятелност застрахователна компания „Хилдън“ (бившата „Юпитер“). Това съобщи назначеният от съда синдик Веселин Рашков. До 8 месеца имуществото на „Хилдън“ ще бъде продадено, а събраните пари ще се дадат на клиенти и кредитори на компанията. Сметки са открити в 11 банки и вече са блокирани. Предстои да се издирят скъпите коли и да бъдат спрени от движение. Предполага се, че движимите вещи и колите на компанията са на стойност около 1 млн. евро. Може да бъдат развалени и сделки с имоти на „Хилдън“ от последните години, ако твърдо се докаже, че са неизгодни. Бивши шефове на компанията са теглили заеми с имущество на „Хилдън“ като обезщетение и сега ще се направи опит то да бъде върнато.

До 10 април всички граждани и фирми, които имат някакви претенции към „Хилдън“, трябва да ги предявят пред синдика. Това може да стане на ул. „Лайош Кошут“ 22 в София. Телефонът е 981 01 05. Който иска лично да даде документите си, е добре да го направи на ул. „Св. Иван Рилски“ 36.

Още при отнемане на лиценза на „Хилдън“ архивите на компанията изчезнаха. Затова претенциите си към застрахователя трябва да предявят всички клиенти на компанията, които имат да получават обезщетения. Хората с травми също трябва да го направят, а по-късно съдът ще определи размера на обезщетението. Хората с „Гражданска отговорност“ в „Хилдън“, които са причинили щети на други граждани или на коли, също да се обърнат към синдика.

Претенциите на клиенти на фалиралото МЗК „Европа“ се предявяват до 30 април към синдика Розалина Градинарова на ул. „Узунджовска“, 16.

Стефан Кючуков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *