БНБ пуска монета Пловдив–Европейска столица на културата

Сребърна възпоменателна монета „Пловдив – Европейска столица на културата“ пуска в обращение от 7 януари 2019 г. Българската народна банка.  Цената на монетата е 78 (седемдесет и осем) лева, съобщават от пресцентъра на БНБ.БНБ пуска монета Пловдив–Европейска столица на културата.

Резултат с изображение за бнб монети

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и на четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК ЕАД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В периода от 7 януари до 9 януари 2019 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „Пловдив – Европейска столица на културата“ ще се продава без ограничения, информира profit.bg.

На лицевата страна на монетата е изобразена емблемата на БНБ с годината „1879“ върху лентата; околовръст надписи: „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА“, годината на емисията „2019“ и номиналната стойност „10 ЛЕВА“.

 

На обратната страна на монетата е изобразен Античният театър в Пловдив и околовръст има надписи: „ПЛОВДИВ“ и „ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА“.

Списък на офиси и клонове на банки, в които ще се продава новата възпоменателна монета „Пловдив – Европейска столица на културата“, емисия 2019 г.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *