Божидар Данев: Спадът догодина ще е по-голям от 2 процента

© Снимка:БГНЕС

Българската стопанска камарапредлага електронизацията на правителството като механизъм да се изтегли българската икономика от кризата. Това каза в предаването „Нещо повече“ на БНРпредседателят на камарата Божидар Данев. Според бизнеса, мярката бинатоварила всички хай-тек фирми, биувеличила приходната част в бюджета, ще намали корупцията и натиска на администрацията към бизнеса ище създаде прозрачност на разходването на публичните средства.В бюджет 2010обаче не е ясно какъв ще бъде изходът от икономическата криза икой ще бъде следващият двигател, след като строителството няма да бъде движещ флагман на българската икономика, подчерта Данев.
„Ние сме за балансиран бюджет, не сме съгласни със становището на част от синдикалните организации да се формира бюджетен дефицит, което е опасност за валутния борд и цялата финансова система“, каза още Божидар Данев. Според него, имапараметри в бюджета за догодина, които се нуждаят от преосмисляне. „Не смятаме, че спадът ще е само 2 процента, той ще бъде значително по-висок, трябва да сепреоценят очакваните чуждестранни инвестиции“, посочи Божидар Данев и допълни, че наследената „деформация в социалните плащания“ от предходните правителства продължава.
Общатаоценка на БСК е, че в бюджет 2010 няма „сериозни изхвърляния“ и са намалени разходите на основни потребители, които не допринасят за развитието на икономиката.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *