Борисов поиска уволнението за Калин Георгиев, за Цветанов мълчи

Грешките, които допуснаха в тези две операции показват слаба професионална квалификация, каза премиерът пред Нова телевизия, цитиран от „Фокус“ и БГНЕС.
По думите му министърът не е човекът, който трябва да обучи криминалните работници как се прави оглед и как се държи заподозрян за убийство, за да не се самоубие. „Нивото на наказанията, които се налагатq ги определя министърът на вътрешните работи, но аз считам, че на някои от професионалните ръководители той трябваше да прецени, връщайки нещата на операциите назад, трябваше да поиска оставки. Именно и заради това толкова се зашумя по този случай. Повтарям, професионалното ръководство на тези операции беше изключително слабо“, коментира Бойко Борисов. Той обясни, че когато бил главен секретар си поемал отговорността за всичко. „На Калин Георгиев не съм чул гласа. Разбира се, че и той трябва да си понесе отговорността“, каза още той. Ген. Атанас Атанасов да отговори защо е назначил навремето Алексей Петров, а за останалото си има съдебен процес, в който да преценяват съдиите и прокурорите, които обвиняват – кой е прав и кой е крив, призова премиерът и добави, че не мисли да отговаря на нападките на бившия шеф на НСС.
„Това дело („Октопод“ – б.р.) ми прилича на разчистване на сметки между бивши съдружници. Бойко Борисов имаше обща фирма с Алексей Петров, аз нямам къща на ул. „Арарат“, където живее Никола Филчев“, каза Атанасов. За „първата дама“ „Знаех, че имам опозиция в лицето на Юлиана Плевнелиева. В нашата партия не се интересуваме от личния живот на хората. Българите гласуват за президента Росен Плевнелиев, а не за неговата съпруга“, коментира министър – председателят, цитиран от КРОСС. Аз нямам честа да познавам г-жа Плевнелиева и затова мога да й пращам само поздрави по телевизията, добави той. Според него, това, че тя има свое мнение и има и други разбирания означава, че има демокрация. Върша си работата без първа дама и такава не ми е трябвала в интерес на истината, призна Борисов. Тези дни се появи информация, че на 18 октомври 2010 г. Юлияна Плевнелиева е написала в профила си в Туитър: „Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет.  Да го прати през девет планини в десета и там да се оправят, завалиите…“ Плевнелиева не дойде на церемонията по встъпване в длъжност на съпруга й като президент. Вчера Плевнелиев обясни, че в закона за протокола не фигурира понятието „първа дама”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *