Британска преса: Кабинетът обявява война на бюджетния дефицит

Лондон, Великобритания /КРОСС/ Британските вестници коментират представянето на бюджета от новото правителство. Guardian напомня на читателите си, че днес на обяд министърът на финансите в новия кабинет Джордж Осбърн ще обяви извънредния бюджет на страната. Според британската преса, това е най- важния бюджет за Обединеното кралство през последните 30 години. Новият кабинет на консерваторите и либералдемократите, пише Guardian, обяви война на бюджетния дефицит. Това може да стане по два начина-чрез съкращаването на бюджетните разходи и с повишаването на данъците. Според изданието, най- болезнен ще бъде ударът по богатите, които са около 10% от населението на Великобритания. От своя страна Times, припомня, че според прогнозите, дефицитът в бюджета на Великобритания за тази година е 155 млрд. лири стерлинги, което надвишава БВП с 10%.
Financial Times публикува на първа страница статия под заглавие „Третият човек“, посветен на неформалния триумвират в Русия, начело с президента Дмитрий Медведев. Според автора на статията, усилията на Русия за модернизация, чиято икономика зависи от цените на нефта, се ръководи от този триумвират. Освен президентът Медведев и премиерът Путин в него влиза и Игор Сечин – „вицепремиерът с рошави вежди и председател на „Роснефт“.
Според Daily Telegraph, заради любовта си към нездравословната храна във Великобритания ежегодно умират 40 хил. човека. Около 5 млн. страдат от сърдечно-съдови заболявания, включително инфаркти, сърдечна недостатъчност, стенокардия, пише изданието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *