БСП изготвя списък на лобистки закони, обслужващи близки до ГЕРБ фирми

 

Списък на закони, обслужващи лобистки интереси на фирми, близки до ГЕРБ, ще направи БСП. Такива, според тях, са предлаганите промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи и Закона за движението по пътищата.
 

Според социалистите промените в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи принуждава собствениците да продават на безценица земите си на големи арендатори при липса на конкуренция. По този начин се създава монопол. По думите на Сергей Станишев това нарушава правото на неприкосновеност на частната собственост.
С промените в Закона за движението по пътищата, пък, се създавали условия за корупция и за нагаждане на резултати от търгове за линии за превоз на пътници в полза на фирми, близки до управляващите.
От левицата ще настояват за създаването на анкетна комисия за резерва на Здравната каса. Зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков посочи, че преди месеци той е бил 860 милиона лева, скоро здравният министър Анна-Мария Борисова е съобщила, че депозитът в БНБ е 350 милиона лева. Според Михаил Миков не може без анкетна комисия, за да се види къде са парите на българските граждани.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *