БСП: Управлението на ГЕРБ изразява интересите на едрия и средния капитал

БСП оценява управлението на ГЕРБ като дясно и изразяващо предимно интересите на едрия и средния капитал. Това се казва в политическата оценка, която беше обсъдена от националния съвет на левицата.
Според Янаки Стоилов към днешна дата управляващото мнозинство е отстранило по политически причини 300 държавни служители на национално и на областно ниво.
Управлението на ГЕРБ отлага икономическия растеж и повишаването на доходите в очакване на по-добри времена, заяви в доклада Янаки Стоилов. Той цитира социологически данни, че в сравнение от преди една година се е увеличил чувствително броят на хората, които смятат, че сега се живее по-зле в България.
Оценката на БСП обаче не бива да подценява общественото мнение, което е два-три пъти по-голяма подкрепа за ГЕРБ в сравнение с БСП. Янаки Стоилов предупреди, че с намаляването на подкрепата на ГЕРБ не трябва да се мисли, че това може да доведе и да върне на бял кон левицата във властта. Време е БСП да премине от реактивна в про активна политика и поведение, за да върне доверието към хората. Това е още по-необходимо, като се има предвид, че предишните управления губеха от кризата, а сегашното, на ГЕРРБ, показва, че умело може да я използва. В доклада на Янаки Стоилов отново бе споменато, че трябва да престанат междуличностните борби вътре в БСП и тя като партия трябва отново да покаже, че може да бъде изразител и защитник на хората на труда и на демократичните социални завоевания.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *