БСП цитира ”Фейсбук”: ГЕРБ има 19 км магистрали, Ламбо е на всеки километър

„Иначе безмълвни депутати обясняват на застигналите ги телевизионни камери, че това е нормална проява на загриженост за избирателите. Ако тази загриженост цели предопределяне на местния вот, би трябвало да сигнализираме министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Но ситуацията в случая е парадоксална, защото той е и председател на предизборния щаб на ГЕРБ“, каза Божинов, цитиран от БТА и КРОСС.
От БСП смятат, че предлагането на почивки се случва със знанието на предизборния щаб на управляващата партия и най-вероятно е замислено точно там. „Вчера беше направена заявка за системна и сериозна борба срещу купуването на гласове на предстоящите избори. Но нямаме доверие на хората, които са в основата на изборни манипулации, защото те не могат да бъдат гарант за честността на изборите“, се казва още в декларацията на левицата.
Георги Божинов цитира и публикация, според която „всички от Европейския съюз сочат България като прокажена заради закриляната от властта организирана престъпност“.
По-рано днес пък червената депутатката Корнелия Нинова обвини от името на партията Цветанов, че предизборната ситуация придобива парадоксални размери, защото колегата й Михаил Миков е глобен от полицията, защото пребоядисал пешеходна пътека.
Междувременно лидерът на БСП Сергей Станишев и кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин-Стефан Данаилов се срещнаха с представители на клубовете „Ивайло Калфин – президент на България”, предаде „Фокус”.
Станишев разказа, че прочел във „Фейсбук“ следното: „ГЕРБ има 19 км магистрали, а Ламбо е на всеки километър”, „Номинацията на Стефан Данаилов се оказа операция „Шок и ужас“ за ГЕРБ“ и „Звук и светлина“ – за останалите българи”. „Пътувам из България и се срещам с различни хора. Това, което чувствам с кожата си, е, че все повече хора се убеждават и споделят, че страната ни не не се развива в правилна посока“, каза бившият премиер.
„Очаквам всичко в кампанията, макар че съм човек, който не обича компромати.  Не смятам, че голяма помощ ще окаже един или друг компромат“, заяви пък Данаилов, който подчерта, че няма законови пречки като вицепрезидент да съвместява и актьорската професия, „друг е въпросът, дали ще има време за това“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *