„Булконс Първомай“ се модернизира с 5 млн. лв. инвестиции

„Булконс Първомай“ ООД инвестира 5 млн. лв. в модернизиране на производствения процес за лютеница в предприятието си в град Първомай. Средствата са собствени и европейско съфинансиране по Програмата за развитие на селските райони. Обновени са напълно цеховете и са закупени изцяло нови машини. Новост е оборудване за производство на малки кутийки с лютеница „Първомай“ за бързо хранене.

Новите опаковки от 70 и 125 гр. вече са пуснати в търговската мрежа. Великолепният вкус на българската лютеница е пренесен от стъкления буркан в по-лека и по-удобна опаковка, за улеснение на тези които искат да хапнат вкусна филийка с лютеница на закуска в къщи, в офиса или на семеен пикник. Продуктът е както винаги е без консерванти, без оцветители, без стабилизатори, без ГМО. Лекотата и удобството на лютеницата в кутийка дава предимството на потребителите да се наслаждават на традициония вкус на лютеницата навсякъде и по всяко време.

Лютеница „Първомай“ се произвежда единствено от български суровини. Подбират се най-качествените и добре узрели български зеленчуци и се приготвят така, както са го правели тези, от които сме наследили оригиналните рецепти. Съставките на всяко бурканче „Лютеница Първомай“ и Сосове „Първомай“ минават за преработка на поточни линии в три производствени помещения с обща площ от 82 000 кв. м. Всяка година „Булконс Първомай“ ООД изкупува хиляди тонове пресни български зеленчуци от производители в страната. Технологията на производство позволява за съхранение на доматените и пиперкови пюрета като единични концентрати в специални съдове. Така се запазва оригиналният, неповторим вкус и цвят на продукти „Първомай“. Те се изваряват бавно при непрекъснато разбъркване до достигане на желаната консистенция, позната на поколения българи. Добавят се пресни подправки, доставяни от местни производители, за да се запази традиционният аромат и усещане за българското. След това се дозира в буркани, задължително стерилизиране, опаковане и доставяне до търговската мрежа.

„Булконс Първомай“ произвежда още доматени сосове, печени белени чушки, апетитка, пиперкова разядка, пинджур, айвар и др. Компанията работи с широка гама от чуждестранни клиенти, разработвайки специални рецептури за различните пазари – както под собствена, така и под чужда марка. Основните експортни пазари на фирмата са Канада, Великобритания, САЩ, Германия, Русия и др.

Стефан ПРОНЧЕВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *