Бундесбанк: БВП на Германия ще отбележи значителен спад

Икономиката на Германия се очаква да отбележи значителен спад през второто тримесечие въпреки започналото облекчаване на мерките за ограничаване на коронавируса, заяви Бундесбанк в редовния си месечен доклад, публикуван в понеделник.

Бундесбанк очаква съживяване на германската икономика

„Въпреки въведените мерки за облекчаване, социалният и икономическият живот в Германия все още са далеч от онова, което по-рано се смяташе за нормално“, отбеляза централната банка. „Наличните икономически индикатори обрисуват една мрачна картина“, информира bnr.bg.

Въпреки че има редица признаци, че макроикономическото развитие ще се подобри отново към края на второто тримесечие поради облекчаването на мерките за ограничаване, има много голяма несигурност за бъдещото икономическо развитие, посочи Бундесбанк.

Бундесбанк: Германия върви към рецесия - Новини от Economic.bg

Централната банка добави, че някои ограничения вероятно ще останат в сила за по-дълъг период, през който вероятно ще преобладава предпазливост от страна на потребителите.

Най-голямата икономика в еврозоната навлезе в техническа рецесия през първото тримесечие, като БВП се сви с 2,2%, отбелязвайки най-солиден спад след глобалната финансова криза през 2008-09 г.

Ипотечен кредит с отрицателна лихва? Бундесбанк допуска, че скоро ...

Според Бундесбанк перспективите пред пазара на труда за следващите месеци също са доста лоши.

 

 

 

financebg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *