Бундесбанк: Малко вероятно е бързо икономическо възстановяване

Председателят на немската централна банка Deutsche Bundesbank – Йенс Вайдман предупреди във вторник, че е „малко вероятно бързо и силно икономическо възстановяване“ от кризата, причинена от коронавирус.

Bloomberg: Евентуална рецесия в Германия няма да срине икономиката ...

Вайдман отбеляза, че Германия се намира в тежка рецесия, но икономиката й може да се възстанови устойчиво, след като пандемията бъде поставена под контрол.

Когато това бъде постигнато, правителството ще трябва да разхлаби своето влияние върху икономиката, което трябваше да наложи поради кризата, добави шефът на Бундесбанк, като отбеляза, че на по-късен етап може да има смисъл от т.нар. „класически фискални стимули“ в подкрепа на икономиката.

Инвеститорите вече смятат рецесията в Германия за неизбежна ...

Коронакризата отключи безпрецедентен спад в германската икономика. Индексът на мениджърите по поръчките, който обобщава дейността на индустрията и доставчиците на услуги, се понижи до рекордно дъно от 17.4 пункта през април. Това съобщи институтът IHS Markit в сряда в рамките на своето месечно проучване на състоянието на компаниите, пише електронното издание Investing.

Барометърът, който отчиташе 35 пункта през март, сега е все по-далеч от всякога от прага на растеж от 50 пункта и сигнализира за дълбока рецесия, информира bloombergtv.bg.

Германия потвърди, че през 2020 г. ще е в най-дълбоката рецесия от ...

Икономистът от IHS Markit Фил Смит посочва, че предстои спад на фона на ограниченията около коронавирусната пандемия. Икономиката в Германия обаче не е толкова силно засегната, колкото са тези във Франция, Италия и Испания, където ограничителните мерки бяха по-затегнати.

Барометърът на Markit за еврозоната, който обхваща промишлеността и сектора на услугите, също се понижи до рекордно ниско ниво през април – показателят падна до 13,6 от 29,7 пункта през март.

Германия в криза? | Новини и анализи от Европа | DW | 15.08.2019

През първото тримесечие икономиката на еврозоната се срина с рекордни темпове. Брутният вътрешен продукт (БВП) е намалял с 3,8% за периода от януари до март, съобщава Евростат. Европейската централна банка (ЕЦБ) прогнозира възможно понижение на БВП с 15% през второто тримесечие, последвано от по-дълго и непълно възстановяване, сочи анализ на банката.

В сряда стана ясно, че производствените поръчки в Германия се свиват с 15,6% през март в сравнение с февруари. Това представлява най-резкият спад от началото на статистиката през 1991 г. насам. Така очакванията на икономисти за понижение от 10% не се оправдаха.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *