България остава най-евтината дестинация за лятна почивка в Европа

България е на първо място в списъка с най-евтини дестинации за лятна почивка в Европа и тази година. Това показва класацията, изготвена от британската пощенска служба на базата на въображаема кошница с типични за ваканцията покупки, съобщава „Дейли мейл“.

„България може и да не е най-популярното място, което ви изниква в ума за лятна почивка, но това може да се промени, след като тя бе обявена за най-евтина дестинация в Европа“, пише вестникът, цитиран от БТА.

Българските курорти предлагат най-евтина цена за храна навън, чаша кафе и други необходими неща като слънцезащитен крем и студена напитка, показват резултатите от проучването за цените на почивките, което пощенската служба изготвя всяка година.

„Най-популярният курорт на България Слънчев бряг е пълно копие на тези в Испания и Гърция“, посочва се в публикацията.

Въображаемата кошница с десет основни продукта за почивка в България струва 37,39 паунда, което е с 13,6 процента по-малко от миналата година. Второ място в класацията заема Алгарв в Португалия с кошница на стойност 44,02 паунда, измествайки испанския курорт Коста дел Сол.В Турция стойността на кошницата се е увеличила с 21,4 на сто спрямо миналата година до 65,70 паунда.

България е най-изгодната дестинация за това лято и за руските туристи, показа наскоро публикувано проучване на TripAdvisor.

София пък остава столицата с най-ниските цени на хотелски нощувки в Европа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *