Български и румънски проститутки са подложени на хранителен рекет в Брюксел

Български и румънски проститутки по улица „Аерскот“ в Брюксел твърдят, че са подложени на хранителен рекет, като ги принуждават всеки ден да ядат „български специалитети“, пише белгийският вестник на френски език „Дерниер Йор“.

Намираща се недалеч от Северната гара в Брюксел, улица „Аерскот“ се смята за централно място на проституцията в белгийската столица. Според вестника българките и румънките са най-много сред проститутките там.

Българските яденета се готвят в „кухни“ в сгради по улицата или близо до нея. Доставката им се осигурява от мафиоти, които в сегашните кризисни времена използват и най-малката възможност за допълнителни печалби, пише „Дерниер Йор“.

На проститутките се предлагали „мусака“, „руло Стефани“ и различни зелени салати по 10 евро порцията. Бърза сметка: яденета по 10 евро едното, седем пъти в седмицата, два пъти на ден на обяд и привечер за 25 момичета по витрините /проститутките по улица „Аерскот“ очакват клиентите зад витрини/ – това прави повече от 15 хиляди евро месечно необлагаема печалба, изчислява вестникът.

Проститутки заявили, че нямат избор, тъй като били заплашвани да не отказват предлаганото им ядене, въпреки че то се готвело при много съмнителни хигиенни условия. Една „кухня“ вече била затворена, а неотдавна лепенки били поставени и на друга сграда по улица „Аерскот“, където яденета се готвели в помещение за баня и преди разнасянето храната са складирала в тоалетна, пише БТА.

Това си е рекет. Вашата полиция трябва да разбере, че т.нар. дами компаньонки край нас изглеждат добри, но всъщност те ни държат в ръцете си, те са очите и ушите на сутеньорите, те ни карат да ядем каквото ни дават, искаме или не, заявила една от проститутките пред репортер на „Дерниер Йор“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *