Валери Жаблянов: Поведението на премиера, че не е купувал гласове, е върха на лицемерието

Това каза пред БНР политологът Валери Жаблянов. Според него поведението на премиера в изборната нощ, че не е купувал гласове, е върха на лицемерието. Този път се купуваха гласовете на бедните хора. Ние показахме най-ниската степен на политическа култура в Европа в резултат на двегодишното управление на ГЕРБ, каза още той.
Г-н Плевнелиев е един поставен президент и затова не успя да получи поздравление в изборната нощ. Не може управляващата партия да назначи 90% от членовете на секционните избирателни комисии. Не може да се раздават бюлетини с предварително зачертан номер на управляващата партия, не може да се пребиват кандидатите на опозицията, не може да се малтретират медиите, за да не оповестяват тези факти, заяви политологът.
В тези условия никой не може да прави нови избори. В България трябва да се възстанови демокрацията, но тя не може да се възстанови чрез избори, допълни Жаблянов.
По повод на смяната на лидерското място в БСП политологът заяви, че не може да има никакви лидерски двубой в една партия, която се е превърнала в защитник на гражданските права в България.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *