Великобритания планира да прекрати свободното влизане на европейски граждани

Великобритания планира да прекрати свободното влизане на европейски граждани дори когато идват на нейна територия с цел туризъм или гостуване на близки след Брекзит.Великобритания планира да прекрати свободното влизане на европейски граждани.

Резултат с изображение за англия

Това става ясно от нови имиграционни идеи на управляващата Консервативна партия, която се очаква отново да е водеща политическа сила след парламентарните избори на 12 декември.Великобритания планира да прекрати свободното влизане на европейски граждани.

Вътрешният министър Прити Пател обяви, че при краткосрочни пътувания от европейците ще се изискват електронни разрешителни, подобни на тези, с които в момента британските граждани влизат в САЩ.

Става въпрос за тип електронна виза, за която се кандидатства онлайн срещу такса и човек получава съобщение дали е одобрен да влезе в страната до 3 дни преди посочената от него дата за пътуване. Ако не разполага с такова, бива връщан от границата, информира Великобритания планира да прекрати свободното влизане на европейски граждани дори когато идват на нейна територия с цел туризъм или гостуване на близки след Брекзит.Великобритания планира да прекрати свободното.

Кандидатстващите за разрешително ще трябва да декларират имат ли криминално минало. Ще бъдат проверявани и чрез специална система представляват ли риск за страната. За целта от тях ще се изискват паспорти с биометрични данни и признаването на български лични карти ще бъде преустановено.

„Това ще позволи на служителите ни да проверяват пристигащите и да блокират тези, които представляват заплаха“, посочва Пател. По думите й около 1000 души годишно опитват да влязат във Великобритания чрез фалшиви документи от ЕС, информира в.24часа.

До момента властите в Лондон твърдяха, че след Брекзит ще запазят свободното влизане във Великобритания за граждани от ЕС, когато правят кратки пътувания до 90 дни, а ще изискват визи само за по-дълъг престой с цел работа или обучение.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *