Виваком с услуга за разговори през Wi-Fi

Новата услуга на Виваком използва всяка налична Wi Fi мрежа на мястото, където се намира абонатът (източник: CC0 Public Domain).Виваком пуска услуга за разговори през Wi-Fi.

Разговори през мобилни устройства без покритие на мобилна мрежа предложи телоком операторът Виваком. Новата услуга WiFi Voice използва всяка налична Wi-Fi мрежа на мястото в страната, където се намира абонатът.

Разговорите ще са със същото качество, каквото телекомът осигурява и с мобилната си мрежа, увериха от Виваком. Услугата надгражда стартиралата миналата година 4G Voice за гласови повиквания през 4G мрежата.

Потребителите, които искат да използват WiFi Voice, трябва да имат активна 4G Voice услуга и съвместимо устройство. При излизане от обхвата на Wi-Fi мрежата автоматично се преминава към 4G мрежата и обратно.

WiFi Voice е безплатна за клиенти на Виваком. За да я използват, потребителите трябва да я активират с изпращане на SMS с текст „START WiFi” на номер 1701. Включените минути в тарифата или допълнителния пакет са валидни и за обажданията с WiFi Voice, а разговорите през новата услуга ще бъдат обозначени отделно в месечната справка към фактурата, информира technews.bg.

Към момента услугата е достъпна на смартфони Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro, но Виваком и доставчиците на устройства ще работят съвместно за разширяване на това портфолио, обещаха от телекома.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *