Виетнамски гигант влиза на пазара за смартфони

Първите смартфони Vsmart ще дебютират на пазара този месец

Виетнамски гигант влиза на пазара за смартфони .Конгломератът Vingroup, най-скъпата компания във Виетнам по показателя пазарна капитализация, влиза на пазара за смартфони, след като неотдавна придоби мажоритарен дял в испанската BQ, съобщи Ройтерс.

Виетнамските умни телефони ще се продават с бранда Vsmart. Очаква се компанията да представи първите си четири модела на 14 декември, но към момента не са известни техническите им характеристики.

Официалното прессъобщение гласи, че Vingroup си сътрудничи с Qualcomm и Google за обновяване на най-напредналите технологии в сектора на смартфоните. Компанията влиза на този пазар, след като по-рано придоби 51-процентен дял в испанския разработчик на смартфони BQ.

Vingroup разчита на успешни продажби на смартфони във Виетнам, където живеят около 95 млн. души. За по-малките местни играчи е трудно да конкурират Samsung и Apple – именно във Виетнам е най-голямата производствена база на Samsung, информира  technews.bg.

Телефоните с бранда Vsmart ще се произвеждат в завод, разположен в северната част на страната. Капацитетът на предприятието е достатъчно голям, за да може Vingroup да реализира първоначалната си цел от 5 млн. устройства годишно.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *