Вижте кои са 10-те най-добри употребявани автомобила 4х4

Хората, които обмислят да си вземат SUV, са с големи очаквания. Те търсят нещо просторно, практично и с доста добри способности.

Сайтът whatcar.com състави списък на автомобили 4х4, които отговарят на изброените критерии, но в различна степен. Някои предлагат 7 седалки, докато други – невероятни оф-роуд способности. Каквото и да търсите в един SUV, има големи шансове да намерите нещо подходящо за вас.

Ето и 10-те най-добри употребявани коли 4х4:

1. Volvo XC90
Автомобилът е в продажба от 2002 г. Може да отиде навсякъде благодарение на задвижването 4 по 4, може да тегли внушителните 2250 кг и предлага практичност на изключително ниво. Автомобилът е със 7 седалки и е единственият SUV, който побира три детски седалки в средната редица.

Най-добър вариант: Volvo XC90 2.4 D5 SE Lux

2. Toyota RAV4
Автомобилът влиза на почетното второ място в списъка по две основни причини. Първо – управлява се добре, усеща се сякаш карате нормална кола. Второ, RAV4 спада към обичайните стандарти за надеждност на Toyota и би трябвало да ви предложи стотици километри от безпроблемно и комфортно пътуване.

Най-добър вариант: Toyota RAV4 2.2 D-4D XT-R

3. Hyundai Santa Fe
Автомобилът вече се появява на пазара за втора употреба и много от тях са със 7-местни седалки. Двете най-задни седалки са идеални за по-дребни хора и деца. Когато не се използват, могат да бъдат прибрани в пода на автомобила. Santa Fe е класически и добре оборудван, а задвижването на четири колела е стандарт.

Най-добър вариант: Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi Premium

4. Honda CR-V
Автомобилът не е особено подходящ за оф-роуд пътуване. Лесен и комфортен за каране като семеен хечбек, но има и задвижване на четири колела, ако ви потрябва. Има доста голямо вътрешно пространство и багажникът е огромен. Honda е обявявана за най-надеждния производител на употребявани автомобили цели 9 поредни години.

Най-добър вариант: 2.2 i-DTEC SE

5. Land Rover Discovery
Това е невероятно способен автомобил. Не само че преспокойно побира 7 възрастни души, но и има способността да се движи навсякъде.
Един от ключовите недостатъци е, че да се кара излиза по-скъпо от съперниците му, но ако ви трябва задвижване на четири колела и 7 седалки, Discovery е добър вариант.

Най-добър вариант: Land Rover Discovery 4 3.0 SDV6 GS

6. Nissan X-trail
Здраво и надеждно, второто поколение на X-trail е подходящ избор, ако търсите нещо практично, изискано и на прилична цена. Разполага с климатичен контрол и алуминиеви джанти като стандарт.

Най-добър вариант: 2.0dCi 148 Sport

7. BMW X5
Този автомобил е чудесен за каране, просторен, добре оборудван и много привлекателен. В битката на големите коли 4×4, BMW X5 е един от най-добрите. Той е уверен на пътя и компетентен при оф-роуд пътувания. Има място за петима възрастни.

Най-добър вариант: xDrive30d SE

8. Audi Q5
SUV-ът от среден клас е удобен, изискан и създаден да издържа дълго. Силните дизелови двигатели са доста добри и изненадващо икономични. Има много място отпред, а кабината е изработена от премиум материали. Колата предлага и голям багажник. Плъзгаща се задна седалка подобрява пространството за краката на пътниците отзад.

Най-добър вариант: 2.0 TDI SE

9. Lexus RX
Това е единственият автомобил в този списък, който не се захранва от дизелов двигател. Комбинацията от бензиновия двигател и електромоторът означава, че този хибрид отделя малко емисии и евтини данъчни разходи. Всички модели са щедро оборудвани. Друг бонус е репутацията на Lexus за надеждност. Ако все пак търсите по-сериозна оф-роуд машина, вероятно RX не е подходящ за вас.

Най-добър вариант: RX450h SE

10. Mercedes-Benz M-Class
Автомобилът е чудесен за каране, много изтънчен и впечатляващо просторен – има повече пространство за краката отзад, отколкото в BMW X5 и Volvo XC90. Има приличен брой добри модели, измежду които да избирате на пазара за втора употреба.

Най-добър вариант: ML 320 CDI

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *