”Витоша ски” заплаши да не пусне лифтовете

Заради забраната да се почистят пистите от камъни и да се окосят, „Витоша ски“ няма да пусне лифтовете в ски зоната. Това каза за „Дневник“ Петър Петров, член на съвета на директорите на „Витоша ски“.
Това е почти 80% сигурно. Компанията е собственик на ски съоръженията на Витоша. „През август пуснахме искане до Регионалното управление по горите – София и дирекцията на Природен парк Витоша за извършване на дейност по точка 66 на плана на Витоша, който е в режим Б3. Съоръженията са собственост на „Витоша ски“, а пистите са държавна собственост. Отговорност за тяхното почистване носи регионалното управление по горите. До момента сме почиствали пистите за наша сметка, но сега не получихме разрешение да го направим“, обясни Петров.
„Преди да поискаме разрешението, през юни, пуснахме сигнал до Държавна агенция по горите за започване на незаконно строителство на Витоша. Тогава се издаде заповед за забрана на всякаква дейност на Витоша. Под този предтекст директорът на природен парк Витоша Тома Белев, каза че докато не се отмени тази забрана не може да резреши почистване на пистите“, допълни той.
Петър Петров каза, че писали писма до директора на държавната агенция по горите Георги Костов. Той е сформирал комисия за решаване на проблемите на Витоша, която е трябвало да излезе с решение до 30 септември. „Сега е 16 октомври, снегът падна и за нас вече е безпредметно да осъществяваме дейност. Ако някой се пребие на пистите заради камъни, ние носим огтоврност. Затова обмисляме да не пуснем лифтовете“, заяви Петров.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *