ВКС се изсули: Върна делото на съдия Тодорова срещу Цветанов

Причина за това е, че съдията докладчик не е прекратил по правилен начин производството.
Вчера Софийският районен съд изпрати делото срещу Цветанов до Върховния съд, тъй като се очакваше от най-висшата инстанция да прецени кой съд ще е компетентен като първа инстанция. Мирослава Тодорова заведе дело  срещу вътрешния министър заради негово изказване с което тя твърди, че той я е оклеветил.
Точните думи на Цв. Цветанов в интервю, озаглавено „Най-големият ни критик бави дело срещу мафията“, бяха: „Има подходи, които се прилагат в съдебната система от подобни съдии, които всъщност са в услуга не на обществото, не на тези, които плащаме данъците си, за да издържаме съдебната система, а всъщност те подкрепят точно организираната престъпност“.
Освен това Цветан Цветанов неколкоктратно коментира, че заради забавените от съдия Тодорова мотиви за присъдата на наркотрафиканта Васил Маникатов, той е бил освободен от затвора. От съда контрираха, че Маникатов си е излежавал присъдата и без мотиви, а отпуските, през които е бил гръмнат, са били под въздействие на полоцията и прокуратурата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *