Вкусна храна от цял свят има на изложението Discover.Vino World

Вкусна храна от целия свят Discover.Food ще има по време на изложението Discover.Vino World на 10 и 11 май в НДК. Софийските ресторанти Mediterraneo, Jobo и Hamachi-Ni ще гастролират на открито – отвън, пред зала 6 на НДК с ястия от менюта, специално създадени за събитието. Свободната зона Discover.Food ще ви отведе на околосветско кулинарно пътешествие – то е достъпно за всички, които са избрали да се разходят в петък и събота из парка на НДК. Всеки може да опита вкусната храна пред зала 6, независимо дали е решил да посети Discover.Vino World или не.

Ресторант Mediterraneo предлага онези класически средиземноморски аромати и вкусове, които май са любими на всички ни. Ресторантът на ул. Оборище до Докторската градина ще гастролира в парка на НДК пред зала 6 на 10 и 11 май с храна, приготвена с домашен подход е и с кулинарната страст по италиански, вдъхновена от темперамента и таланта на Умберто Росети. Медитеранео имат над 15-годишна история, с което малко ресторанти в София могат да се похвалят. През всички тези години екипът неизменно вярва, че творчеството да се създава хубава храна е важна част от изкуството на живота. А хубавата храна се създава от качествени местни и сезонни продукти.

Медитеранео ще предлага на Discover.Food вкусно меню на основата на български меса със специално качество: пилешко, свинско, телешко и агнешко месо от биодинамични ферми и свободно отглеждани животни от селектирани месодайни породи. Това са продукти на Съни фарм в село Абланица в Троянския Балкан, Ярлово в едноименно село на южните склонове на Витоша, Ангус в село Стъргел в полите на Стара планина; ферма Омая в село Дивля; ферма Бредас в село Левочево, с пасища в Родопите и Рила планина…

Ресторант JOBO е красиво и обширно пространство със супер дизайнерски решения и интересна модерна храна в сградата Capital Fort на Цариградско шосе. Но отвъд глобалната и модерна страна на храната, за тях са е от изключително значение използването на най-качествени продукти. А понеже са и майстори в кухнята, ястията, които предлагат, са супер вкусни и интересни, с фюжън идеи – с акценти върху Италия и Азия, както и върху здравословния характер на храната. От менюто на Jobo може да опитате великолепни пици – класически и авторски, например пица с татаки телешко филе; може да изберете и от селекцията богати свежи салати, както и ястия на грил – някои от които със сос или марината в азиатски стил.

Японският рибен ресторант Hamachi-ni тази година спечели наградата за Най-добра  световна кухня на Ресторант на годината 2018 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino. Hamachi-ni ще пресече Раковска и Фритьоф Нансен, за да изнесе своята забележителна японска кухня на открито – отвън пред зала 6 на НДК, само за два дни, по време на Discover.Vino World – на 10 и 11 май. Hamachi-Ni са майстори на изящните ястия с изчистени и съблазнителни вкусове от Страната на изгряващото слънце – автентична, екзотична и заедно с това разбираема храна! По време на Discover.Vino World ще ни изненадат с най-доброто от своята кухня – освен оригинално суши и сашими със супер пресни риба тон, риба меч и сьомга, ще може да опитате например бургер с риба Джон Дори и маринован дайкон с питка с активен въглес и квас, няколко вида гьоза (пакетчета с плънка в оризови кори) – зеленчукова, с октопод и черен чесън, както и с телешко месо от японската порода уагию; менюто включва също темпура скариди и сезонни зеленчуци, както и още по-екзотични японски ястия като супа от фин доматен бульон със скариди, октопод, пъстърва, пресен лук и мисо или корем от риба тон с крем от авoкадо и уасаби.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *