Водещи инвеститори: Пазарът вече премина най-ниската си точка

Почти 40 на сто от водещите инвеститори в света са на мнение, че пазарът вече е преминал най-ниската си точка и вече върви нагоре, сочат резултатите от допитване на компанията Markets.com.

Допитването е направено от 26 май до 5 юни сред 127 инвестиционни фонда в 24 страни, уточнява ИТАР-ТАСС, като се позовава на резултатите на изследването, направено от Markets.com.

Близо 80 на сто от анкетираните посочват, че индексът Standard & Poors 500, който с основание се определя като барометър за състоянието на американската икономика, ще се върне на прага от 1200 пункта към края на 2011 година, а в края на 2013 година ще нарасне до 1500 пункта.

В края на търговията вчера Standard & Poors 500, който следи котировките на 500-те компании в САЩ с най-голяма капитализация, бе малко над 923 пункта. Максималната стойност на индекса, който е създаден през 1957 година, бе отчетена през октомври 2007 година, когато равнището му достигна 1 565.15 пункта.

През следващите 12 месеца инвестиционните фондове планират да насочат вниманието си най-вече върху секторите енергетика, финанси, здравеопазване и суровини. Преди три месеца най-привлекателна сфера за инвестиции бяха финансите. Сега те отстъпиха първото място на енергийните ресурси.

Финанси
БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *