Военните събрали само 5 млн. лв. от продажбата на излишни имоти

Едва 5 милиона лева са приходите на военното министерство от продажбата на имоти с отпаднала необходимост. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на отбраната Аню Ангелов.

В същото време, въпреки задълженията за военна техника за десетки милиони лева и липсата на приходи, военните ще похарчат близо 170 хиляди лева за оборудването на нов стол за хранене.
Още с встъпването си длъжност преди няколко месеца военният министър Аню Ангелов съобщи, че ще разработи икономическа стратегия за освобождаването на военни имоти, за които министерството плаща излишни средства за охрана и поддържане. Това намерение беше определено и като една от основните антикризисни мерки на министерството, като военните се зарекоха да подготвят за продажба над 350 имота от близо 850. Кризата в пазара на имоти, обаче, провалила плановете им.
В същото време министерството ще даде 167 хиляди лева за оборудването на нов стол, който се намира в сградата на военните срещу Института за спешна помощ Пирогов в София.
В края на май стана известно, че заради масовите съкращения в министерството на отбраната, предприети като антикризисна мярка, военните ще платят 11 милиона лева.
Отново заради финансови недоразумения, по време на парламентарния контрол от Атака предупредиха за нов протест. По думите на депутата Огнян Пейчев, служителите на 21 фирми, които са изпълнявали поръчки за строежа на американската военна база край ново село, готвят да затворят райнона на Петолъчката край Сливен по пътя за морето. Причината е, че основният български изпълнитетел на поръчките Доломит М има задължение за около 4.5 милиона лева към 21 фирми подизпълнители.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *