Все още сме във възходяща корекционна фаза

Технически анализ за 15.06.201009.36.AM
 
EURUSD            
Евро/долар опита да направи покачване вчера, достигайки връх на 1.2298, но затвори по-ниско на 1.2220. Краткосрочните сигнали са неутрални. Все още сме във възходяща корекционна фаза, но също и в контекста на основния низходящ сценарий. Разделям бичата корекция на две фази, второстепенна (червения канал) и основна (в синия канал). Пробив под второстепенния възходящ канал може да предизвика по-нататъшен натиск надолу за тестване на основния бичи канал, но колкото по-дълго основния възходящ канал издържи, корекцията нагоре остава валидна. В посока нагоре, като резултат от последното действие на цената, имаме нова трендлиния на съпротива (в бяло). Пробив над трендлинията може да доведе до бъдещ бичи сценарий с цел в района на 1.2350, преди тестването на 1.2450. Първата подкрепа е на 1.2150, чийто пробив може да предизвика низходящ натиск за тестване на зоната 1.2050-1.2000.
 
 
GBPUSD
  Паунд/долар имаше значителен възходящ моментум вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че цената се плъзна над трендлинията на съпротива и сега се бори около нея. Все още се намираме във възходяща корекционна фаза, но се нуждаем от последователно движение над трендлинията и 1.4769 за продължаване на бичата корекция към 1.4850/75 преди тестването на 1.5000. А неизпълнение на това и убедително движение под трендлинията може да отслаби възходящия импулс с тестване на 1.4600, но колкото по-дълго цената се движи над основната трендлиния на подкрепа (в бяло), възходящия корекционен сценарий остава непокътнат.
 

 
USDJPY
 
Долар/йена не направи значително движение вчера. Цената изглежда ще е хваната в диапазона между 92.07-90.83 в близка перспектива. Сигналите остават неутрални, тъй като цената все още се движи в триъгълника, показвайки консолидация. По-агресивните трейдъри могат да поставят къси позиции около горната граница на триъгълника или дълги около долната линия с тесни стопове. Пробив над триъгълника може да предизвика по-нататъшен възходящ моментум поне за тестване на 93.00/50, докато пробив под триъгълника може да доведе до низходящ натиск за тестване на 89.00.
 

 
USDCHF
 
Долар/франк опита да се понижи вчера, като направи дъно на 1.1348, но затвори по-високо на 1.1420. На четиричасовата графика се вижда, че цената сега се движи в низходящия канал, индикирайки възможен низходящ сценарий в кратки срокове. Друго движение обратно над трендлинията може да ни отведе в неясна зона за търговия и тестване на низходящия канал. Нарушаване на мечия канал може да сложи край на тази низходяща корекционна фаза с повторно тестване на района 1.1695. Най-близката подкрепа се вижда на 1.1350-1.1300, която е и най-близката техническа низходяща цел.
 
 
  
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК %Популярна каса 95″ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *