Възходящата корекция на евро/долар беше стопирана вчера

Технически анализ за 17.06.201009.38.AM

EURUSD

Възходящата корекция на евро/долар беше стопирана вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че цената сега тества долната граница на второстепенния възходящ канал (в червено). Колкото по-дълго този канал остане валиден, бичия корекционен сценарий би трябвало да остане силен. От друга страна, последователно движение под второстепенния канал може да ни отведе в неясна зона за търговия в кратки срокове с тестване на долната линия на основния бичи канал (в синьо). Нуждаем се от убедително движение над трендлинията на съпротива (в бяло) за продължаване корекцията нагоре към района на 1.2400/50. Най-близката подкрепа е на 1.2240. Движение под това ниво може да предизвика по-нататъшен низходящ натиск за тестване на 1.2170/50, което може да стане сериозна заплаха за възходящия корекционен сценарий.

GBPUSD

Паунд/долар не успя да продължи възходящия моментум вчера. На четиричасовата графика се вижда, че цената сега тества второстепенната трендлиния на подкрепа (S1). Колкото по-дълго цената остане над трендлинията, възходящия корекционен сценарий би трябвало да остане силен. От друга страна, убедително движение под минорната трендлиния на подкрепа и 1.4640 може да ни отведе в неясна търговска зона в близка перспектива с тестване на основната трендлиния на подкрепа (в бяло, S2). Отбелязвам, че колкото по-дълго цената остане над основната трендлиния, бичия корекционен сценарий остава непокътнат. В посока нагоре се нуждаем от ясен пробив над трендлинията на съпротива (в червено) и 1.4875 за продължаване на възходящата корекция към целта 1.5000.

USDJPY

Долар/йена имаше колебливо движение вчера, сформирайки „дожи” на дневната графика. Цената все още консолидира в триъгълника. Сигналите остават неутрални засега и сме в неопределена зона за търговия, като посоката също е неясна. Очаквания рейндж остава между 92.07-90.50. Нуждаем се от пробив от триъгълника, за да видим по-ясна посока. Пробив над триъгълника може да предизвика по-нататъшен възходящ моментум поне за тестване на района 93.00/50, докато пробив под триъгълника може да доведе до натиск надолу за тестване на 89.00.

USDCHF

Долар/франк опита да се понижи вчера, достигайки дъно на 1.1249, но закри по-високо на 1.1309. Краткосрочните сигнали са неутрални, но основния низходящ сценарий остава валиден колкото по-дълго цената се движи в мечешкия канал. Само движение над низходящия канал и 1.1445 може да стане сериозна заплаха за мечия сценарий. В посока надолу, се нуждаем от убедително движение под трендлинията на подкрепа и 1.1245 за продължаване на низходящия сценарий за тестване на 1.1150 и 1.1050.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът ена ФК „Популярна каса 95″АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *