Възходящия сценарий на евро/долар все още е непокътнат

EURUSD

Възходящия сценарий на евро/долар все още е непокътнат от отхвърлянето на движението под 1.4595 и отскока нагоре в петък. В момента се намира в неясна търговска зона и сигнала за низходяща корекция/обръщане е все още тук. На четиричасовата графика се вижда, че след нарушението на възходящия канал цената се оттегли нагоре към долната линия на канала, което е нормално. На същата графика, но от друга техническа гледна точка можем де видим, че цената вероятно сформира фигура „глава и рамене”. След покачването в петък, е възможно да видим друго възходящо движение, дори до съпротивата 1.4766, но това само ще направи формацията „глава и рамене” перфектна и ще имаме друг низходящ обръщащ сценарий. Зоната 1.4595 също е „вратна линия” която вероятно ще предизвика по-нататъшен низходящ моментум с цел 1.4440, или дори 1.4190. Низходящия сценарий може да бъде нарушен само ако цената пробие над 1.4850, със следваща цел 1.5000.

GBPUSD

Паунд/долар продължи низходящия си импулс в петък, спадайки под психологическото ниво 1.6000. От дългосрочна перспектива, спада под 1.6000 показва 1.5355 и 1.4985 като потенциални мечешки цели. Но това е само в дългосрочен период и цената се нуждае от превъзмогване на някои средноспочни зони на подкрепа. Краткосрочните сигнали са низходящи с цел в района на 1.5754. Първата съпротива е на 1.5920. Пробив над това ниво може да ни отведе в неопределена зона за търгуване с повторно тестване на 1.6000, но под това ниво за предпочитане е низходящия сценарий.

USDJPY

Долар/йена направи значително низходящо движение в петък. На четиричасовия таймфрейм може да се види, че имахме значителен низходящ моментум след като ценато проби под 90.20, достигайки дъно на 89.50 и закривайки на 89.64. Сигналите са низходящи засега с цели 87.10, но изглежда имаме добра подкрепа около 88.50, така че не се впускайте веднага в продажби. Може би засега най-добрата стратегия е да се пускат къси позиции само ако имаме пробив под 88.50 с плътни стопове над тях. Непосредствена съпротива е 89.15. Пробив над тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшна възходяща корекция, но дълги позиции не се препоръчват.

USDCHF

Долар/франк не направи кой знае какво движение в петък. На четиричасовата графика можем да видим, че след като бе предизвика от „чука”, възходящата корекция сформира сега нов бичи канал, индикирайки корекционна фаза. Най.близката подкрепа се вижда на 1.0166. Пробив под това равнище бе трябвало да изглежда като край на възходящата корекция и готовност за мечешко продължение с тестване на 1.0000. Краткосрочна съпротива е 1.0380, чийто пробив би трябвало да предизвика бъдещ импулс нагоре и премахване на низходящите изгледи.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *