Въоръжени сблъсъци избухнаха в Триполи

В престрелката участвали въоръжени членове на опозиционна група от Триполи и от град Мисрата, съобщи БТА. Двете групи използвали картечници, противотанкови гранатомети и зенитни оръдия. Към мястото на престрелката били изпратени множество линейки, но данни за жертви засега няма, посочва АП. Според Франс прес обаче има двама убити. Не са известни причините за избухналата престрелка.
Според очевидци бойците от Мисрата се опитали да щурмуват здание, използвано от Военния съвет на Триполи (който е на страната на Преходния национален съвет), за да освободят държани там затворници. АФП посочва, че престрелката избухнала край една от сградите, където преди са били разположени някои от разузнавателните служби на режима на убития диктатор Муамар Кадафи.
Районът около мястото на престрелката е затворен за движение. Неназован източник заявил пред АФП, че престрелката избухнала, след като преходното правителство се опитало да поеме контрола върху зданието. Агенцията посочва, че най-вероятно в нея са се намирали бойци от въоръжените милиции в град Мисрата, които участваха в бунта срещу Кадафи.
В началото на декември либийското правителство даде ултиматум на бившите бойци в Триполи да предадат оръжието си до края на декември. Властите призоваха военните да напуснат столицата и заплаши да затворят града за движение, ако това не стане.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *