Въртят световното в кината

„Арена“ излъчва всичките двубои на 22-метрови киноекрани

На първите 48 срещи ще пускат без пари, билет за финала струва 10 лева

Мина Стефанова

Ще гледаме в София световното първенство по футбол така, все едно сме на стадионите в Германия. Това обещаха от кино „Арена“.

Ще излъчваме всички мачове в четирите най-големи зали на двете кина. Екраните са огромни, всеки е дълъг по 22 метра, разказа Иво Миликин, търговски директор на „Александра груп“. Общият брой на местата е 1888. Всички тези хора ще могат от петък спокойно да викат за любимците си, да коментират играта и да дават израз на всичките си емоции.

Предаванията ни няма да имат нищо общо с националната телевизия, която също ще предава пряко мачовете, обясни Миликин. Сигналът ще се излъчва от специални спътници само за двете софийски кина в кварталите „Младост 4“ и „Св. Троица“. Картината ще бъде с висока резолюция, а звукът – дигитален. Сигурен съм, че ще е дори

–––––––––––––––––––––––––––

по-въздействащо от стадиона

–––––––––––––––––––––––––––

убеден е Миликин.

Освен наблюдаването отблизо на срещите и играчите няма да липсва и професионалната коментаторска намеса. Имаме договор в Би Ти Ви, ангажирали сме техните журналисти Алекси Сокачев, Васил Делов и Борис Календеров, които коментират и мачовете на Шампионската лига, обясни още Миликин.

Специално за тях са оборудвали две супермодерни кабини – по една във всяко от кината. Техниката е специално поръчана за нас, има пултове, интернет, микрофони и специални монитори за наблюдение на мачовете, обясни Миликин.

В специалната акция по осигуряване на идеалното гледане на мач се е включила и „Кока-кола“, официалният спонсор на първенството. Тя е изкупила всички билети за първите 48 срещи – мачовете от предварителните групи.

–––––––––––––––––––––––––––

Ценните талони ще се раздават безплатно

–––––––––––––––––––––––––––

на касите на кината, така че никой няма да се втурва в залата и да се бие за място.

Осминафиналите ще могат да се гледат срещу 6 лева, колкото струва и обикновеният билет за кино.

„Арена“ запазва традицията си да прави намаления за деца, студенти, пенсионери и хора с увреждания. Те ще могат да влизат в залите срещу 4 лева. Такива ще са цените и за срещите от четвъртфиналите. За полуфиналите редовната цена ще е 8 лева, а с намалението – 6 лева. Същото ще е и за мача за третото и четвъртото място. Финалът ще струва съответно 10 и 8 лева.

Вече сме изпробвали техниката, усещането е неповторимо, увери Миликин. Традицията с преките предавания ще се запази, обеща той. След края на първенството плановете са за предаване на всички значими събития в световното шоу, изкуство и спорт. Може например да

–––––––––––––––––––––––––––

предаваме опери, балетни спектакли, мюзикъли

–––––––––––––––––––––––––––

и концерти на симфонични оркестри, каза шефът на кината. Според него усещането ще е почти същото като в Миланската скала или Бродуей, само дето ще е по-евтино и много по-удобно.

Няма да има изискване за облекло и обувки, няма да се изискват покани, а само желание да видиш шоуто и билет за кино.

В залите ще пускат около половин час преди началото на събитието. Преди това те ще са специално изчистени, както преди прожекция на филм.

Ще може да се влиза с пакет пуканки, кока-кола, минерална вода, и всичко, което се предлага в киното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *