В Барселона обсъждат бъдещето на фондовите борси по света

World Еxchаnge Congress 2010, най-важното събитие за капиталовите пазари по света, започна в Барселона, Испания. То се провежда за пета поредна година и e водещият форум за индустрията, където се планират стратегии, специалисти обменят опит и информация, обсъждат се иновации.
Всяка година форумът събира над 250 експерти по капиталови пазари и фондови борси от целия свят. Във всяко издание над 70 докладчици поставят на дискусия най-интересните теми и проблеми за бизнеса.
На тази конференция се събират представители на мениджмънта на фондовите борси по света, тук са играчите на капиталовия пазар, инвестиционните посредници, регулаторните органи.
За 5 години във форума са участвали представители на 38 нации от 5 континента. Идеята на организаторите е да се очертаят перспективитe за развитието на световните капиталови пазари в средно- и дългосрочен аспект.
Тазгодишният форум продължава до 25 март, информира Днес+. Делегатите обсъждат бизнес модели за развитие на капиталовите пазари в несигурната икономическа среда; възможности за привличане на нови финансови потоци към борсите; идеи за диверсификация и растеж; решения за преодоляване на предизвикателствата пред индустрията.
В последния ден вниманието на участниците във форума ще се фокусира върху дейността и състоянието на фондовите борси в развиващите се пазари, към които принадлежи и България. В този авторитетен форум участва основателят на Българската фондова борса Виктор Папазов.
Поканата от организаторите е отправена към него миналата година в качеството му на експерт с огромен опит, който познава капиталовия пазар в България от създаването му до днес и има ясна визия за развитието и бъдещето му.
„За нас е ценно искреното мнение на експерт, необременен от позиция в институция”, бе отговорът на организаторите след съобщението, че Виктор Папазов вече не представлява Българската фондова борса.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *