В Истанбул започва икономическа конференция за Евразия

Това е 14-тото издание на проявата, която е посветена на проблемите, свързани със сигурността, стабилността, социално икономическото, политическото, културното развитие, етническите и религиозните въпроси в региона на Евразия, която наричат още „най-големият континент на света“.
Политици, бивши и настоящи президенти и премиери, министри, специалисти от над 40 страни участват в конференцията. Между тях са бившите президенти на България Желю Желев и Петър Стоянов, деветият турски президент Сюлейман Демирел, а също настоящите президенти на Македония Георге Иванов, на Албания Батмир Топи. Те ще участват в кръгла маса в четвъртък, на която се предвижда да направят изложение Желю Желев и Петър Стоянов.
В тазгодишното издание на конференцията за пръв път ще се състои семинар по проблемите на жените с участието на съпруги на лидери, депутати, бизнесменки. Основен докладчик ще бъде бившият посланик Елена Кирчева.
Днешният, първи ден на конференцията ще бъде посветен на проблемите на енергетиката, дейността и сигурността на атомните централи, които са горещата тема на деня.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *