В Пловдив европейски работодатели ще проведат интервюта

През март в Пловдив се предвижда провеждане на няколко интервюта с работодатели от други европейски държави за набиране на работници в няколко сектора. Това съобщи Александър Ковачев от Регионалната служба по заетостта, цитиран от Фокус.

На 9 и 10 март предстоят интервюта за набиране на кандидати за работа в Германия по професиите техник, електротехник, работник металообработване, заварчици, работници за багажни отделения на летища; на 23 март предстои интервю за набиране на кандидати за работа в Германия в туристическия сектор; в края на март предстои интервю за набиране на готвачи за постоянна или сезонна работа в Англия.

Към момента се набират и младежи до 27-годишна възраст, които желаят да работят и да се обучават в Германия по условията на дуалната система, в рамките на проект MobiPro. Предлаганите професии са в областта на строителството (пътен строител, строителен дърводелец, стоманобетонен строител). По проекта се осигурява езиков курс, пътни разходи до Германия и месечно възнаграждение в размер на 818 евро по време на обучението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *