В четвъртък евро/долар продължи да нараства в началото на деня

Технически анализ за 08.10.201010.44.AM
EURUSD
 
В четвъртък евро/долар продължи да нараства в началото на деня, но по-късно следобед еврото загуби преднината си от сутринта. Европейската валута нарастна от 1.3897 до 1.4030 вчера, като отрази позитивното настроение на междубанковия пазар и след това спадна до 1.3855, като затвори на 1.3923. Тази сутрин движението е неутрално за сега. На едночасовата графика възходящия канал остава валиден. Пробив над най-близката съпротива и вчерашен връх от 1.4030 може да доведе до бъдещо възстановяване на еврото. Спад под вчерашното дъно и първа подкрепа от 1.3855, ще потвърди продължението на мечия тренд към следващата цел от 1.3725. Днес фундаменталния фокус е насочен към текущата сметка и търговския баланс на Германия, както и към безработицата в САЩ и най-вече безработицата в неселскостопанския сектор (Nonfarm Payrolls). CCI пресече линията 100 нагоре на едночасова графика, давайки слаби сигнали в посока нагоре.

GBPUSD
Паунд/долар вчера достигна 1.6017 след като Централната банка на Англия реши да остави лихвения процент непроменен, но след това доларът възстанови позиции при отварянето на сесията на Wall Street. Двойката възвърна мечи изглед както на едночасовата, така и на четиричасовата графика. Двойката се задържа над 1.5800 за сега, лимитирана от 1.5920/40 зоната на подкрепа. Нуждаем се от пробив над тази зона за възстановяване на бичия изглед. Ключова подкрепа има на 1.5770, пробив под тази зона ще доведе до бъдещ спад на паунда до края на деня.
 
USD/JPY
Долар/йена се стабилизира под подкрепата от 82.85. Двойката може да се придвижи нагоре да тества отново гореспоменатото ниво, преди да тръгне отново надолу, повлияна от продължаващата търговия в основния низходящ канал.
 
USD/CHF
Долар/франк продължи мечия си натиск вчера, връщайки се в низходящия канал. Днес се очаква продължение на низходящото движение с цел подкрепата на низходящия канал от 0.9610 и последваща цел от 0.9500.
 
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *