Германия и Австрия чакат 130 наши работници за зимния сезон

Над 130 работни места в сферата на хотелиерството и ресторантьорството в Австрия и Германия предстои да бъдат обявени на организираните от Агенцията по заетостта Европейски дни на труда, съобщи агенцията. Това се прави за осма поредна година по линия на мрежата „Европейски служби за заетост“.

Обявените свободни работни места в Австрия са за сервитьори, бармани, сомелиери, рецепционисти, готвачи и камериерки с различен опит и квалификация. Освен атрактивно заплащане работодателите предлагат безплатно настаняване и храна. В Германия търсят готвачи, сервитьори, рецепционисти и работници за вериги за бързо хранене, като възможностите не се изчерпват само с публикуваните оферти, казаха от агенцията.

Европейските дни на труда ще се проведат на 29 септември във Варна, на 1 октомври в Пловдив и на 2 октомври в София, като на тези събития ще се оферират работните места в Германия. За работа в туристическия сектор на Австрия информационните дни ще се проведат само в Бургас на 6 и 7 октомври.

Сред изискванията е добро владеене на немски език, тъй като интервютата ще се състоят на немски език. Препоръчително е кандидатите да се запознаят предварително с вече обявените оферти за работа на сайта..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *