Германската MD Elektronik инвестира 22 млн. лв. във Враца

Германската MD Elektronik ще инвестира 22 млн. лв. в завод за автомобилни кабели във Враца. След като в края на ноември компанията получи инвеститорски сертификат за проекта си, във вторник общинският съвет на града одобри продажбата на 83 дка терен, на който ще бъде изградена фабриката. Компанията се ангажира да наеме 300 работници, но броят им може и да се утрои.

Свързано изображение

Плановете

Планираната инвестиция включва изграждане и оборудване на предприятието, уточняват от общината. Самият договор за продажба на парцела край града ще бъде подписан в началото на януари, когато се очаква от MD Elektronik да дадат повече подробности за намеренията си. През първата фаза на проекта компанията ще открие 300 работни места, но предвижда разширение до 1000 души, ако трудовият пазар го позволи.

Справка в Търговския регистър показва, че в края на октомври германската компания е регистрирала местно дружество – „МД електроник“, с предмет на дейност високотехнологично производство на кабели за пренос на данни и 2 млн. лв. капитал. Управители са един германски гражданин и двама чехи.Германската MD Elektronik инвестира 22 млн. лв. във Враца.Информира в.Капитал.

Групата

MD Elektronik произвежда различни видове кабели за над 40 марки автомобили. В групата работят около 4900 души, а според публикации в германските медии оборотът й е 357 млн. евро за 2016 г. (компанията не е публична и не обявява официално отчетите си). В Германия се намира само централата, а производствените предприятия са разположени в три държави на три континента, като целта е да са максимално близо до клиентите. Първият и най-голям завод е в Чехия, където работят 3700 души. Компанията има също предприятие в Китай, което снабдява азиатските клиенти, а най-новото й производство е в Мексико, откъдето обслужва страните от НАФТА.

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *