Голяма китайска банка иска да отвори клон у нас

Китайската China Construction Banc имала намерение да открие клон у нас, съобщиха работодателски организации.Голяма китайска банка иска да отвори клон у нас.

Резултат с изображение за Китайската China Construction Bank

Банката е втора в света по капитал, има активи за 3,3 трилиона долара и годишна печалба от 37 млрд. долара.

Стъпването на такава банка би било гаранция, че китайските инвестиции неминуемо ще я последват. Това заяви пред „24 часа“ Иван Велков от Управителния съвет на Българската стопанска камара, информира в.24 часа.

Така щяло да се гарантира на китайските компании, че възможностите, които ще имат, ще са еднакви, тъй като за тях единният подход бил задължително условие.Голяма китайска банка иска да отвори клон у нас.

Велков смята също, че China Construction Banc може да прояви интерес към проекти като АЕЦ „Белене“ и концесията на летището в София.

Откриването на клон на китайска банка у нас е било предмет на разговори и обсъждания отдавна. Последните съобщения за такива дойдоха от посещението на президента Румен Радев в Китай.

Велков обаче е категоричен, че най-близки шансове да стъпи реално у нас има Националната банка на Китай.

През 2018 г. пък Българската банка за развитие сключи споразумение за заем от 1,5 млрд.евро с Китайската банка за развитие.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *