Граничен полицай делял рушвети с румънски колеги

Трима гранични полицаи – един български и двама румънски, са задържани в рамките на международна операция на ГКПП-Силистра.Срещу подкупи те осигурявали безпроблемно пренасяне на забранени стоки през границите на двете страни, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията, проведена на 19 декември, е протекла под ръководството на заместник градския прокурор на София Роман Василев. В нея са участвали служители на дирекциите “Вътрешна сигурност” и “Инспекторат” при МВР, както и румънски прокурори.
Двамата служители на румънската гранична полиция и полицаят от ГД “Гранична полиция” към МВР са задържани по време на вземане на подкуп. Установено е, че след предварителна договорка, през периода септември-декември 2009 г. тримата многократно са искали и вземали различни суми в евро от преминаващи граждани през пункта.
Те са задържани в качеството им на длъжностни лица по време на изпълнение на служебните им задължения при условията на продължавана престъпна дейност.
Българският граничен полицай – М.М., на 48 г., е в системата на МВР от 20 години, като през това време е заемал различни длъжности, уточниха от ведомството.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *