Гръцкият премиер: ЕС да приеме здравни протоколи за туризма

Европейският съюз трябва да вземе решение за нови здравни протоколи, които ще позволят на туристите отново да пътуват, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в интервю за CNN.

Гръцкият премиер: ЕС да приеме здравни протоколи за туризма
Кириакос Мицотакис

Попитан за туризма, който съставлява около 18% от икономиката на страната, той каза, че при „най-добрия сценарий“ Гърция ще бъде отворена на 1 юли, въпреки че точната дата зависи и от авиокомпаниите и прилагането на строги здравни протоколи при чуждите полети.

„Всички южни страни са силно зависими от туризма. Истинският въпрос е дали ще имаме възможност да посрещнем туристи в по-късното лято“, каза той.

Гърция подготвя нови правила в сферата на туризма заради ...

На въпрос дали това ще е възможно, той отговори: „Само ако приемем много специфични протоколи. Надявам се на европейско ниво.”

Това може да включва хора, които се тестват преди да излетят и след като пристигнат внимателно се наблюдават, информира iconomist.bg.

Туристите в Гърция през лятото само със здравен паспорт? - Bgonair

„Туризмът това лято може да е малко по-различен от този в предишните години, с по-голяма социална дистанция, може би без отворени барове, но все пак фантастичен в Гърция, при условие че глобалната пандемия е в низходяща линия“, обясни той, като отбеляза, че много ще зависи от това какво ще правят авиокомпаниите.

Гръцки хотелиери с инициатива за облекчен достъп на туристи през ...

преди 3 дни

Попитан за въздействието на коронавируса върху икономиката на страната, Мицотакис каза, че настоящите прогнози намаляват свиването на около 10%.

Мицотакис подчерта успеха на първата фаза за овладяване на пандемията в Гърция и това признание в международен план е повод за гордост.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *